ANLIK İLETİŞİM GRUPLARIMIZA ULAŞMAK İÇİN TIKLAYINIZ

Günün Filmi: Oyuncak Hikayesi


OYUNCAK HİKÂYESİ 

1995 yapımı olan “Oyuncak Hikâyesi”, 2019’da dördüncü filmi çıkan serinin ilk filmi. Günümüzde yapılmış animasyonları aratmayacak kalitede olan film, içerik ve kurgusu oldukça profesyonel hazırlanmış. Filmi izlerken 1995 yılında değil de 2020 yılında yapıldığını düşünebilirsiniz. Serinin birinci filmi olmasına rağmen, animasyon olarak oldukça yeterli diyebiliriz. 

Gelelim hikâyenin asıl kahramanlarına. Oyuncağı çok seven Andy’nin bir sürü oyuncağı vardır fakat içlerinden Şerif Woody’i diğerlerinden daha fazla sevmektedir ve onunla daha fazla oyun oynamaktadır.  Diğer oyuncaklarla güzel bir ortam kuran Şerif Woody açısından işler biraz değişmektedir. Çünkü Andy’nin doğum gününde gelen bir başka oyuncak Buzz; Woody’nin tahtını yerinden etmek üzeredir. Andy’nin sevgisini kaybetmekten korkan Woody, Buzz’dan kurtulmaya çalışır ama başlarına olmadık dertler açar. Bir de bütün bunlar yetmezmiş gibi karşı komşunun yaramaz çocuğu Sid, eline geçirdiği tüm oyuncaklara zarar vermektedir. Bakalım oyuncak kahramanlarımız başlarına gelen bu dertlerden kurtulup, tekrar eski sakin günlerine dönebilecekler mi?

Oyuncak Hikâyesi filmi, 2005 yılında "Kültürel, tarihi ve estetik olarak önemli" filmler arasına seçilerek ABD Ulusal Film Arşivi'nde muhafaza edilmesine karar verilmiştir. Animasyon türü filmlerin ilk örneklerinden olan bu film, kendisinden sonra yapılacak olan diğer animasyonlara da ilham kaynağı olmuştur. Oldukça sürükleyici olan film, oyuncakların büyülü dünyasına kapı aralıyor. Küçük büyük herkesin keyifle izleyeceği filmde, ilginç karakterler, duygusal oyuncaklar, göndermeli espriler ve özgün mesajlar oldukça dikkat çekiyor. Bir saat 21 dakika süren Oyuncak Hikâyesi’nin, oldukça hareketli ve sıkılmadan izleyeceğiniz bir film olduğunu söyleyebiliriz. Şimdi izlemenin tam zamanı.
Herkese keyifli seyirler dileriz.