ANLIK İLETİŞİM GRUPLARIMIZA ULAŞMAK İÇİN TIKLAYINIZ

Günün Filmi: Heidi


HEİDİ

2015 Almanya-İsviçre yapımı olan Heidi filmi, 1974 yapımı aynı adlı animasyon dizisinin sinemaya yeniden uyarlanmış halidir. Zamanında TRT’de yayınlanan film, tüm dünyada olduğu gibi bizde de dönemin çocukları tarafından oldukça ilgi görmüştür. Hem yetim hem de öksüz bir kız çocuğunun, Alplerde yaşayan aksi ve huysuz bir ihtiyar olan dedesine bırakılmasını ve zamanla dede ve torun arasında oluşan müthiş bağı konu alıyor.

Eski zamanlarda İsviçre’de uygulanan bir yöntem olan, sahipsiz çocukların çiftliklerde ya da zengin evlerinde köle olarak çalıştırılmasını, Heidi’nin dedesini ve Alpleri sevmesine rağmen, tekrar teyzesi tarafından alınarak, Frankfurt’ta yaşayan zengin bir ailenin kızına arkadaşlık yapması için verilmesi anlatılıyor. 

Küçükken çizgi filmlerini ilgiyle izlediğimiz Heidi macerası, sinema versiyonuyla da izlenmeye değer. Heidi’nin içindeki dağlara ve kırlara duyduğu özlemin onu nasıl çaresiz kaldığını, dedesine ve dağlara tekrar dönmek için nasıl çabaladığını göreceksiniz. Heidi’yi izlerken, çocukluk anılarınız canlanacak ve bir çocuğun, yetişkinlerin dünyasında ne kadar savunmasız kaldığına şahit olacaksınız. 
Bir klasik haline gelen Heidi’yi bu günlerde tekrar izlemek isteyebilirsiniz.

Keyifli seyirler.