ANLIK İLETİŞİM GRUPLARIMIZA ULAŞMAK İÇİN TIKLAYINIZ

Günün Filmi: Bolt


BOLT
Walt Disney Animation Studios tarafından üretilen ve Walt Disney Pictures tarafından yayınlanan Bolt, 2008 tarihli bir komedi-macera animasyon filmidir. Bolt, Penny adında bir kız çocuğu tarafından küçük yaşta hayvan barınağından sahiplenilen sevimli bir köpektir. Kendini kahraman bir köpek sanan Bolt’un hayatı bir film setinde geçmektedir. Bolt’un yaşadığı olayları gerçek sanması için titizlikle çalışan bir film ekibi vardır ve tüm çekimler bu doğrultuda yapılmaktadır. Penny ve Bolt kurgu gereği yeşil gözlü ve tehlikeli bir adamı kovalamaktadır. Fakat bir gün Bolt, kaldığı daha doğrusu esir tutulduğu karavandan kaçar ve kendini gerçek dünyada bulur. Süper kahraman güçleri olmadığını anlayınca büyük hayal kırıklığına uğrar. Fakat yine de sahibi Penny’i bulmaya ve ona geri dönmeye kararlıdır.
İşte ailecek izlenebilecek bir film daha. Zavallı Bolt, kendini bir süper kahraman zannederken, dışarıdaki herhangi bir köpek olduğu gerçeği ile yüzleşmesi, gerçek hayatı deneyimlemesi ve sıradan bir köpekken bile hayat kurtarabileceğini keşfetmesi güzel bir senaryoyla işlenmiş. Çevresindeki kurgu dünyadan çıktıktan sonra gerçek dostlar edinmesi, sıradan bir köpeğin neler yaptığını anlaması ve yeteneklerini keşfetmesi; hikayeyi ilgi ile izlemenizi sağlıyor. Filimde asıl dikkat çeken detay ise, Penny’nin menajeri olan adamın; sürekli olarak, Penny’e duygularını ve isteklerini ötelemesi yönünde verdiği mesajlardır. Menajerin, hem Penny’i hem de Bolt’u para için nasıl kullandığını, onların bir an bile gerçek bir köpek-çocuk dostluğu yaşamasına izin vermediğini görüyorsunuz. Bu da bizlere, hayatımızı yöneten, planlayan insanlara dikkat etmemiz gerektiği gösteriyor.
Bir saat 37 dakika süren filmde bir an bile sıkılmıyorsunuz. Hem yetişkinlerin hem de çocukların keyifle izleyeceği bir aile filmi olduğunu söyleyebiliriz. Keyifli seyirler.