ANLIK İLETİŞİM GRUPLARIMIZA ULAŞMAK İÇİN TIKLAYINIZ

Günün Kitabı: Aya Yolculuk - Jules Verne


Jules Verne, Aya Yolculuk

Jules Verne bilim kurgu edebiyatının kurucusu olarak adlandırılır. Eserleri çocuklar ve gençler için   hazine niteliğindedir. Romanlarında detaylı bir biçimde anlattığı makineler ve icatlar sanayi ve teknolojinin gelişmesinde tüm dünyaya ilham kaynağı olmuştur; böylelikle Jules Verne başarmanın ilk basamağının  hayal etmek ve inanmak olduğunu göstermiştir .Aya Yolculuk  romanı henüz uzay yolculuğu ile ilgili hiçbir fikir ortada yokken   on dokuzuncu yüzyılda kaleme alınmıştır. Çağının ötesinde düşünen ve yazan yazarımızın bu romanı hem çocuklarımızın hem yetişkinlerin ilgiyle okuyabilecekleri klasik bir  bilim kurgu romanı.

 “ Şurası da bilinmelidir ki, daha ortaçağda, insanı şaşırtacak sonuçlar, hatta söylemekten çekinmeyeceğim, bizimkilerden daha şaşırtıcı sonuçlar alınmaktaydı.
- Örneğin! diye karşılık verdi Morgan.
Sözlerinizi doğrulayın, diye haykırdı J. T. Maston heyecanla.
- Bundan kolay ne var, diye yanıt verdi Barbicane; önerimi destekleyecek örnekler var elimde. Nitekim, II. Mehmet , 1453'te Konstantinopolis'i kuşattığı zaman, bin dokuz yüz librelik gülleler atılmıştır, bunların boyunu varın siz hesaplayın artık “

Jules Verne/ Aya Yolculuk