ANLIK İLETİŞİM GRUPLARIMIZA ULAŞMAK İÇİN TIKLAYINIZ

Günün Filmi: Mary Poppins: Sihirli Dadı


Mary Poppins: Sihirli Dadı
İngiliz yazar P.L. Travers’ın 1934 yılında yayımlanan “Marry Poppins” kitabı çok sevilince dadı hikâyeleri de hem çocuk edebiyatında hem de sinemada bir dönem epey ilgi gören bir tür olmuştur. Walt Disney’in 1964 yılında sinemaya uyarladığı bu film Türkiye’de 1969’da “Gökten İnen Melek” adıyla sinemalarda yayınlandı. Bu akıllı ve bir o kadar da neşeli dadının maceraları bitmemiş olacak ki, 2018 yılında bir yenisi daha yapılıyor ve ismi ise Marry Poppins Returns” oluyor. 
Hem kitabın hem de filmin ana mesajı küçükken yaşanılan her türlü maceranın büyüyünce unutulmasıdır. Yetişkin dünyasının karmaşıklığı, çocuk dünyasının sadeliği ve sihirli hayal gücünün yansıtıldığı filmde, en sıkıntılı zamanlarda çıkagelen bir dadının muhteşem fikirleri ve pratik çözümleri müzikal bir dille anlatılıyor.
Birinci filmde yer alan Jane ve Michael, ikinci filmde büyümüş olarak karşımıza çıkıyor. Orijinal ve eski yapım sevenler için birinci filmi, daha efektif ve akıcı film isteyenler için ise ikinci filmi tavsiye edebiliriz. Birinci filmde zamanın şartları ile konular ve diyaloglar ağır bir şekilde ilerlese de, 1960’lı yılların Amerikan film tadını alabiliyorsunuz. İkinci filmde ise daha akıcı ve sürükleyici bir hikâye yer almakla birlikte, ilk filimdeki gibi müzikal yönünün ihmal edilmediğini de görüyorsunuz. 
İkinci filmde Jane ve Michael büyümüş, Jane bir sendikacı, Michael ise bir bankacı olmuştur. Michael’in ise üç tane çocuğu olmuştur ve tahmin edeceğiniz üzere işler pek de yolunda gitmemektedir. Gökyüzüne salınan eskiden kalma bir uçurtma, Dadı Marry Poppins’in tekrar aileye konuk olmasına neden oluyor ve olaylar daha eğlenceli hale geliyor.
İyi seyirler dileriz.