ANLIK İLETİŞİM GRUPLARIMIZA ULAŞMAK İÇİN TIKLAYINIZ

Günün Filmi: Küçük Prens


KÜÇÜK PRENS (2015) 

“Küçük Prens” her yaştan insanı, hayatının belli bir döneminde etkilemiş ve etkilemeye devam eden nadide bir eserdir. Kitabın yazarı Antoine de Saint-Exupéry kitabını asla büyümeyen ve büyümek istemeyen yetişkinlere armağan ediyor.  Ve onlara şu mesajı veriyor; “asıl sorun büyümek değil büyürken unuttuklarımızdır” diyor.

Başarılı bir yetişkin olabilmesi için günleri, saatleri hatta dakikaları annesi tarafından planlanan ve girmesi gereken kolej için sürekli ders çalışmak zorunda kalan bir küçük kızın hikâyesi; yan tarafında bir pilot dedenin oturduğu (ki bu pilot küçük prens kitabının yazarıdır: Antoine de Saint-Exupéry) bir eve taşınmasıyla değişiyor. Yan taraftaki çılgın pilot dedeyle tanışan küçük kız; hayatın yetişkinlerin kurallarından ibaret olmadığını anlıyor. Onun “küçük prens” hikâyesini okuyor ve bambaşka bir çocuğa dönüşüyor.

Film, Küçük Prens kitabında geçen hikâyeyi aynen anlatmak yerine, küçük bir kızın prensi tanımasını, onu kendine yakın bulmasını ve hayatına olan etkilerini anlatmayı seçiyor. Küçük prensle ve onun hikâyesiyle tanışan küçük kız aslında hepimizin içindeki çocuğu anlatıyor. Filmi izlerken, asla büyümek istemeyen, büyüse bile çocukluğunu, içindeki çocuğu kaybetmek istemeyen bir küçük kızın, monotonlaşmış yetişkinlikten kaçışına şahitlik ediyorsunuz.  

2015 yılı, Fransız yapımı olan “Küçük Prens” filmi hem yetişkinlere hem de çocuklara hitap eden yönleriyle oldukça başarılı bir yapım olmuştur. Küçük prensin hikâyesini anlamak biz yetişkinlere de çok iyi gelecek. 

 Keyifli seyirler dileriz.