ANLIK İLETİŞİM GRUPLARIMIZA ULAŞMAK İÇİN TIKLAYINIZ

SCRATCH İLE ANİMASYON YARIŞMASI


EVİMİZ OKULUMUZ ETKİNLİKLERİ

SCRATCH İLE ANİMASYON YARIŞMASI

Corona virüsü salgını sebebiyle dünyada ve ülkemizde alınan tedbirler konusunda halkın bilgilendirilmesi amacıyla İlimizdeki Ortaokul öğrencilerinin katılabileceği “Scratch ile Animasyon Yarışması” düzenlenmiştir.

Yarışmacılar, bir veya birden fazla uygulama ile yarışmaya katılabileceklerdir. Yarışmada dereceye girenlere ödül verilecektir.

Yarışmacılar eserlerini 29 Nisan 2020 Çarşamba günü 17.00’ye kadar proje linklerini aşağıda belirtilen adrese eposta ile göndereceklerdir.  Jüri değerlendirmesi, 30 Nisan-01 Mayıs tarihlerinde yapılacak sonuçlar samsunakademi.meb.gov.tr adresinden duyurulacaktır.

SCRATCH Dersleri için Tıklayın

ANİMASYON YARIŞMASI ŞARTNAMESİ

1. KONU:

Hazırlanan animasyon ve çizgi filmler aşağıda belirtilen konu veya konular çerçevesinde hazırlanacaktır:

  • Corona virüs ve etkileri
  • Pandemi/Salgın
  • Hijyen
  • Virüse karşı önlemler
  • Evde Kalma
  • Karantina

 

2. AMAÇ:

Öğrencilerin ve ailelerin bilgilendirilmesi, hijyen ve korunma bilincinin kazandırılması ve elde edilecek materyallerin bilgilendirme çalışmalarında kullanılması amaçlanmaktadır.

 

3. YARIŞMA KOORDİNASYON BİRİMİ:

Samsun İl MEM Ar-Ge Birimi

 

4. YARIŞMACILAR:

Yarışma, yaş grubu ayrımı gözetilmeksizin bireysel veya toplu halde tüm ortaokul öğrencilerinin katılımına açıktır.

 

5. YARIŞMA KURALLARI:

5.1. Yarışmacılar, eser sınırlaması olmaksızın, animasyon ve çizgi filmlerle yarışmaya katılabilirler.

5.2. Jüri değerlendirmeyi genel olarak anlatım yetkinliğini (Görsel zenginlik, kurgu, amaca uygunluk vb. açıları) dikkate alarak yapacaktır.

5.3. Yarışmaya en fazla 3 dakika süreli animasyonlarla katılım sağlanacaktır.

5.4. Animasyonun hiçbir bölümünde reklam içerikli veya sponsora ait olabilecek logo ve herhangi bir markayı temsil edebilecek görsel ve sesli içerik kullanılamaz.

5.5. Animasyonun; senaryo, görsel, işitsel ve benzeri içerikleri bizzat katılımcı tarafından üretilmiş veya kullanım haklarının katılımcıda olması, özgün ve telif haklarının satılmamış olması gerekmektedir.

5.6. Eserlerin Kullanım Hakkı: Samsun İl MEM Ar-Ge yarışma yolu ile elde ettiği bu eserleri televizyon, internet ve diğer her türlü ortamlarda yayınlama; katalog, broşür, afiş, kitap, ajanda, takvim, dergi, CD, video ve diğer ortamlara alarak yayınını ve dağıtımını yapma, ayrıca yurt içi ve yurt dışındaki eğitim ve kültür kurumlarına gönderme ve eğitim etkinliklerinde kullanma hakkına sahip olacaktır.

5.7. Samsun İl MEM Ar-Ge, hazırlanan ürün ve hizmetlerden kaynaklanan telif hakkı ihlallerinden sorumlu tutulamaz.

5.8 Oluşturulan animasyonlar https://scratch.mit.edu/ adresindeki sitede oluşturulacak, istenildiği zaman görüntülenebilir olacaktır.

5.9. Teslim Şekli, Yeri ve Zamanı: https://scratch.mit.edu/ adresindeki oluşturduğunuz projenin durumunu paylaşılır yapıp proje linkini scratch.yarisma@gmail.com adresine göndermeniz gerekmektedir.

 

6. YARIŞMA SONUÇLARININ DUYURULMASI:

Yarışma sonuçları, yukarıda belirtilen tarihte http://samsunakademi.meb.gov.tr aracılığıyla duyurulacaktır.

 

7. ÖDÜLLER:

Değerlendirme sonucunda ödüle layık görülen tasarımlara ödül verilecek olup, bu ödüllerden doğacak vergi, resim ve harç yükümlülükleri ödülü kazananlara aittir.

Ödüller aynı veya birbirine çok benzer olduğu düşünülen eser sahipleri arasında paylaştırılabilir. Bu hususta takdir yetkisi İdare’ye aittir.

 Dereceye girenlere ayrıca düzenlenecek özel bir törenle Başarı Plaketi ve tüm katılımcılara Katılım Belgesi verilecektir.

 

8. ÖDÜL TÖRENİ VE YERİ:

Ödül töreni yapılacak olup, tarihi ve yeri daha sonra duyurulacaktır.

 

9. DİĞER KOŞULLAR:

Yarışma yürütme birimi, yarışma ile ilgili değişiklik yapma hakkını, internet sitesinden önceden duyurmak kaydıyla saklı tutar.

 

10. İLETİŞİM ADRESİ:

Samsun İl Milli Eğitim Müdürlüğü Ar-Ge Birimi
Kale Mahallesi Atatürk Bulvarı
Yeni Hükümet Konağı Kat3 55030
İlkadım/SAMSUN

E-Posta : scratch.yarisma@gmail.com