ANLIK İLETİŞİM GRUPLARIMIZA ULAŞMAK İÇİN TIKLAYINIZ

Günün Filmi: Cennetin Çocukları


CENNETİN ÇOCUKLARI

1997 Yapımı bir İran filmi olan Cennetin Çocukları oldukça dramatik ve duygusal bir filmdir. Filmde, fakir bir ailenin ilkokul çağındaki iki çocuğu olan Ali ve Zehra’nın; yoksulluk yüzünden alamadıkları ayakkabının hikâyesi anlatılıyor. Tek göz bir evde yaşamlarını sürdüren çocukların anneleri zaman zaman hastalanmaktadır, evin geçimini ise çay ocağında ve günlük işlerde çalışan baba sağlamaktadır. Ali’nin, kız kardeşi Zehra’nın ayakkabılarını tamire götürmesi ve dönüşte ayakkabıları kaybetmesiyle başlayan olaylar sonrasında, iki kardeşin bir spor ayakkabıyı dönüşümlü olarak giymesi ve bu şekilde okula gidip gelmeleri konu ediliyor. Bu durum öyle bir hal alıyor ki, her gün aynı saatte aynı yere doğru koşan iki kardeş, saniyeler içinde ayakkabıları değiştirip biri okula dönerken diğeri de okula doğru koşuyor. 

Filmi izlerken bizden birini izlediğinizi ve belki de küçükken yaşadığınız bir takım sıkıntılı günleri hatırlıyorsunuz. İşte Zehra ve Ali, babalarına parası olmadığı için ayakkabının kaybolduğunu söyleyemeyen, bunun için çözüm arayan, çabalayan iki küçük çocuk. Bazı sahneleri izlerken “Ama bu kadar da olmaz ki” deseniz de, aslında çok da fazla geriye gitmeden, çocukluk yıllarımızda yaşadığımız ve bir ayakkabı almanın ne kadar lüks olduğu yıllar geliyor gözümüzün önüne. 

Bir saat otuz dakika süren film, biz yetişkinlere; yoksulluğun, yoksunluğun ne boyutlara varabileceğini bir çift ayakkabı aracılığıyla anlatıyor. Cennetin Çocukları filmi 71. Akademi Ödülleri’nde En İyi Yabancı Film dalında Oscar’a aday gösterilmiş olup, ailenizle birlikte izleyebileceğiniz tam bir aile filmidir. İyi seyirler dileriz.