ANLIK İLETİŞİM GRUPLARIMIZA ULAŞMAK İÇİN TIKLAYINIZ

Evimiz Okulumuz - 21 Eylül 2020


#EvimizOkulumuz okul öncesi, ilkokul ve ortaokul  öğrencilerimize özel eğitici, öğretici ve eğlenceli etkinliklerimiz sizleri bekliyor. Etkinliklerimizi hazırlayan İlkadım İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü okullarımıza teşekkür ederiz.

Evimiz Okulumuz Okul Öncesi: Nohut Oğlan Masalı

Bir varmış bir yokmuş. Vakti zamanında çiftçi bir aile varmış. Bunların bir türlü çocukları olmuyormuş. Adam gündüzleri tarlaya giderken kadın da öğlen eşine yemek götürürmüş. Bir yandan da "Keşke bir çocuğum olsa da yemekleri o götürse bana yardım etse." diye aklından geçirir, evlat hasreti çekermiş.            
Bir gün Allah'a yalvarmış. "Allah'ım bana bir çocuk nasip eyle, istersen nohuttan küçük olsun." demiş. Ertesi gün öğlen yemek vakti gelmiş, adam yemek yiyecekmiş. Kadın bir çocuğunun olmasını o kadar gönülden dilemiş ki akşamdan ısladığı nohutları pişirmek için tencerenin kapağını açınca nohutlardan biri dile gelmiş, "Anne ben götüreyim." demiş. Masal bu ya tenceredeki nohutlardan biri çocuk oluvermiş. Kadın şaşırıp kalmış ve ne diyeceğini bilememiş.

Evimiz Okulumuz Okul Öncesi Ailecek Bardak Oyunu

“Ayakla Bardak Taşıma Oyunu” iki kişi ile yarışma şeklinde oynanır. Her yarışmacıya en az beşer tane farklı renk veya desende karton bardak ve birer kalem verilir. Kalemler ayak parmaklarımızın arasına geçirilir. Bardaklarını kim önce kalemle ortada bulunan kaba taşırsa yarışmayı o kazanır. Kalemle bardağı taşımak için kalemi ayak parmaklarımızın arasına yerleştirin. Kendi alanınızda yer alan bardakları tek tek içinden geçirerek hedefe ulaştırmalısınız. İyi eğlenceler.

 

Evimiz Okulumuz İlkokul: İplerle Bardak Taşıma

İPLERLE BARDAK TAŞIMA MALZEMELER 10 Kâğıt Bardak, Paket Lastiği, 1 Metrelik İpler YÖNERGE İki kişilik oyun için bir paket lastiğine 4 ip bağlanır. Oyuncular ipleri karşılıklı olarak tutarlar. Bardaklardan kule yapılır. Bu kuledeki bardaklar hazırlanan lastik ile tek tek diğer masaya taşınır ve diğer masada da kulenin aynısı yapılmaya çalışılır. Bardaklar düşerse lastik kullanılarak kaldırılır. Not: Oyun süre tutularak oynanabileceği gibi gruplara ayrılarak yarış halinde de oynanabilir.

Evimiz Okulumuz İlkokul: "Ya Tutarsa?"

Nasrettin Hoca’nın “Ya tutarsa? “ sözü ile anlatmak istediği şudur: Aslında imkansız diye bir şey yoktur. İlk bakışta bize imkânsız gibi görünen, öyle göründüğü için de bizi o işe teşebbüs etmekten alıkoyan durumlar her şeye rağmen aşılmaya çalışılmalıdır.

 

Evimiz Okulumuz Ortaokul: Sürtünme Kuvveti Deneyi

SÜRTÜNME KUVVETİ SINIF:5 KAZANIM: F.5.3.2.2. Sürtünme kuvvetinin çeşitli ortamlarda harekete etkisini deneyerek keşfeder. Sürtünme kuvvetinin, pürüzlü ve kaygan yüzeylerde harekete etkisi ile ilgili deneyler yapılır. AMAÇ: Sürtünme kuvvetinin farklı yüzeylerde harekete etkisini incelemek.

MALZEMELER Aynı uzunluklarda birer adet tahta, mermer ve kumaş (100 cm’den uzun olması tavsiye edilir), oyuncak araba, cetvel, yeterli miktarda kitap.

DENEYİN YAPILIŞI: Kumaş, mermer ve tahtayı zemine yan yana yerleştirelim 6-8 adet kitabı üst üste koyarak yükselti yapalım. Bir kitabı yükselti ile zemin arasına yerleştirerek eğik düzlem yapalım. Oyuncak arabayı hiçbir kuvvet uygulamadan eğik düzlemden bırakalım Arabanın kumaş, mermer ve tahta zeminlerde durduğu noktaları ölçelim ve karşılaştıralım.

 

Evimiz Okulumuz Ortaokul: Türk Kahvesi Yapımı

Malzemeler: Bir fincan su, 1 tatlı kaşığı Türk kahvesi ve arzuya göre şeker.

Yapılışı: Öncelikle bir fincan suyu cezvemize alıyoruz.1 tatlı kaşığı kahvemizi cezvemize koyuyoruz, kahvemizin köpüklü olmasını istiyorsak biraz daha kahve koyabiliriz. Karıştırıyoruz. Ocağımızı orta ateşte açıyoruz. Cezvemizi hafif sallıyoruz. Taşmaya yaklaşacak kadar köpürdüğünde kahvemiz hazır. Afiyet olsun.